Νέα

Άκι Καουρισμάκι

 

Δύο ταινίες που θα διανεμηθούν στις ελληνικές αίθουσες από την ΑΜΑ Films, κέρδισαν βραβεία και διακρίσεις στο 67ο Φεστιβάλ Βερολίνου που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017


Την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας έλαβε ο Φινλανδός Άκι Καουρισμάκι για την, ομολογουμένως, καλύτερη ταινία της φετινής διοργάνωσης The Other Side of Hope. Μία ταινία με πρωταγωνιστές έναν πρόσφυγα από τη Συρία που ζητά άσυλο στο Ελσίνκι και έναν μεσήλικα Φινλανδό που αναλαμβάνει να τον βοηθήσει, αλλάζοντας ριζικά τη ζωή του.

 

 

 

Περισσότερα...

Βραβείο FIPRESCI για τη νέα ταινία του Στεφάν Μπριζέ στο Φεστιβάλ Βενετίας

 

Το Βραβείο FIPRESCI (Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2016, απονεμήθηκε στον Γάλλο σκηνοθέτη Στεφάν Μπριζέ, ο οποίος μετά την περυσινή επιτυχία του στις Κάννες με τον «Νόμο της Αγοράς» διασκευάζει ένα σκληρό, κυνικό μυθιστόρημα του κλασικού Γκυ ντε Μοπασάν, με τίτλο «Une vie» (A woman's life).

Σε αυτήν την ταινία εποχής, η ιστορία τοποθετείται στον 19ο αιώνα, περιγράφοντας τη ζωή της Ζαν στη διάρκεια 27 χρόνων. Κόρη βαρόνου, από νεαρό, αφελές και γεμάτο ελπίδες και σχέδια 20χρονο κορίτσι που επιστρέφει από τις σπουδές που μόλις τελείωσε, την βλέπουμε σε μια απότομη ενηλικίωσή της σε μια σκληρή κοινωνία, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η Γιολάντ Μορό και ο Ζαν-Πιερ Νταρουσέν.

Την ταινία εξασφάλισε για τους Έλληνες θεατές η ΑΜΑ Films και θα προβληθεί στις αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2017.

 

 

Περισσότερα...

Το Βραβείο Καλύτερης (Α') ανδρικής ερμηνείας κέρδισε ο Βενσάν Λεντόν για την ταινία της AMA films "Ο Νόμος Της Αγοράς (Le Loi du Marche)"

(σελίδα facebook)

Βενσάν Λεντόν

Περισσότερα...

Η ΑΜΑ Films εξασφάλισε τα δικαιώματα πέντε ταινιών που πραγματοποίησαν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (13-24 Μαΐου 2015).

Στο διαγωνιστικό τμήμα, προβλήθηκαν:

Η γαλλική La Loi du Marché του Στεφάν Μπριζέ, με πρωταγωνιστή τον Βινσέν Λιντόν, όπου ένας άντρας βρίσκει δουλειά μετά από καιρό ανεργίας. Το ερώτημα είναι πόσα μπορεί να ανεχτεί για να κρατήσει τη νέα του δουλειά;

Eπίσης, η κινεζική-γαλλική συμπαραγωγή Mountains May Depart του πολυβραβευμένου Ζία Ζανγκέ (Ακίνητες ζωές, Αίσθηση αμαρτίας) ο οποίος καταπιάνεται με τις σχέσεις ενός ζευγαριού σε τρεις διαφορετικές στιγμές τους.

 

Περισσότερα...

ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 62ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ του ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (9-19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ),


Caesar must die” των Πάολο & Βιτόριο Ταβιάνι,
Just the wind” του Μπενς Φλιγκάουφ

ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2012-13
ΣΕ ΔΙΑΝΟΜΗ AMA FILMS


 

Περισσότερα...

Κινηματογράφος ΑΣΤΥ