Αφιερώματα

Ταινιόραμα 2016

Το καλοκαίρι έρχεται και ένα «θερινό»-full air conditioned φεστιβάλ ταινιών-μαμούθ, τοΤαινιόραμα 2016,θα απλωθεί για 2 μήνες στην καρδιά της πόλης μας, στην πλατεία Κοραή, από τις12 Μαΐου έως τις 6 Ιουλίου.

8 εβδομάδες, 56 ημέρες, 168 ταινίεςσυνολικά έχουν επιλέξει οι αδελφοί Στεργιάκη για να ξαναδούμε το σινεμά που μας μεγάλωσε, να θυμηθούμε τους πρωταγωνιστές που μας έκαναν να αγαπήσουμε την έβδομη τέχνη, να θαυμάσουμε τις πιο ωραίες σεκάνς της μεγάλης οθόνης - εκείνες που μας συγκίνησαν και μας μάγεψαν ταυτόχρονα.

Με άλλα λόγια, μια απέραντη Ταινιοθήκη στήνεται στον κινηματογράφο Άστυ, ώστε ένα ακόμη καλοκαίρι μας να «μυρίσει» από τον Μάιο. 25 ολόκληρα χρόνια επιμένοντας με το «Ταινιόραμα», αυτόν τον θρυλικό θεσμό που οι Αθηναίοι σινεφίλ εδραίωσαν ως ένα ετήσιο must-see πολιτιστικό γεγονός της πόλης, μην μπορώντας να αποχωριστούμε τη μυρωδιά και τη «φρεσκάδα» μιας κόπιας 35 mm. Σε αυτή την ψηφιακή λαίλαπα, η νοσταλγία του φιλμ εξακολουθεί να μας συγκινεί και να μας συναρπάζει.

Συγκρατείστε μερικές classic κινηματογραφικές στιγμές, σπάνιας προβολής στη χώρα μας, ως πρόγευση: η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Χένρι Μίλερ «Ήσυχες μέρες στο Κλισί», το δίδυμο Τζέρι Λιούις-Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον «Βασιλιά για μια νύχτα» του Σκορσέζε, τα υποτιμημένα «διαμάντια» από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα, τον Ρόμπερτ Ρόσεν και τον Σίντνεϊ Λιούμετ, η μαγευτική «Ντίβα» του Ζαν-Ζακ Μπενέξ, κ.ά.

Κατεβάστε το Πρόγραμμα πατώντας ΕΔΩ (Αρχείο .pdf)

 

Πώληση εισιτηρίων:

Hμερήσιο εισιτήριο

3 ταινίες την ημέρα: 7 ευρώ /6 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων και άνω των 65 ετών)

Κάρτα Διαρκείας

για 168 ταινίες (όλες τις προβολές και για τις 8 εβδομάδες): 45 ευρώ

 

ΑΣΤΥ CINEMA

Πεζόδρομος Κοραή 4

Μετρό Πανεπιστήμιο

Τ. 210 3221925

 

Περισσότερα...

Lars Von Trier7 Ημέρες Αφιερωμένες στον
Lars Von Trier

 

12-18 Σεπτεμβρίου 2013

 

Κάθε μέρα 3 Ταινίες
με 1 Εισιτήριο 6 ευρώ

 

Οι 9 Καλύτερες Στιγμές του Σκηνοθέτη που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε Σινεμά

 

 

 

Περισσότερα...

Κινηματογράφος ΑΣΤΥ