LA BUENA VIDA ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ
LA BUENA VIDA / THE GOOD LIFE

του Αντρές Γουντ
με τους Φρανσίσκο Ακούνα, Χόρχε Άλις, Ντάνιελ Αντιβίλο

Υπόθεση: Ο Εντμούντο δουλεύει σε ένα κομμωτήριο.  Ένα αναπάντεχο γεγονός, θα πυροδοτήσει μια εσωτερική ανάγκη, για εξερεύνηση του παρελθόντος και ανακατασκευή των σκέψεων του. Η Τερέζα πηγαίνει καθημερινά σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, για να δουλέψει σε ένα εργοστάσιο σεξουαλικών φαντασιώσεων όπως ονομάζεται, με σκοπό τη διάδοση χρήσης των προφυλακτικών στο αγοραίο σεξ. Κάποια στιγμή ανακαλύπτει ότι ο άντρας της διατηρεί σχέσεις με μία εκδιδόμενη κοπέλα, μαθαίνοντας και λεπτομέρειες για τις συναντήσεις τους. Μια μέρα την παρακολουθεί και καταλήγει στο κομμωτήριο του Εντμούντο

'[Εξοδος: 8/4/2010]

LA BUENA VIDA ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ
LA BUENA VIDA / THE GOOD LIFE

του Αντρές Γουντ
με τους Φρανσίσκο Ακούνα, Χόρχε Άλις, Ντάνιελ Αντιβίλο

Υπόθεση: Ο Εντμούντο δουλεύει σε ένα κομμωτήριο.  Ένα αναπάντεχο γεγονός, θα πυροδοτήσει μια εσωτερική ανάγκη, για εξερεύνηση του παρελθόντος και ανακατασκευή των σκέψεων του. Η Τερέζα πηγαίνει καθημερινά σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, για να δουλέψει σε ένα εργοστάσιο σεξουαλικών φαντασιώσεων όπως ονομάζεται, με σκοπό τη διάδοση χρήσης των προφυλακτικών στο αγοραίο σεξ. Κάποια στιγμή ανακαλύπτει ότι ο άντρας της διατηρεί σχέσεις με μία εκδιδόμενη κοπέλα, μαθαίνοντας και λεπτομέρειες για τις συναντήσεις τους. Μια μέρα την παρακολουθεί και καταλήγει στο κομμωτήριο του Εντμούντο

'[Εξοδος: 8/4/2010]

Στοιχεία Ταινίας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ :                            Andres Wood

ΣΕΝΑΡΙΟ:                                   Andres Wood
Mamoun Hassan
Rodrigo Bazaes

ΠΑΙΖΟΥΝ:                                  Aline Kuppenheim - Teresa
Manuela Martelli - Paola
Alfredo Castro - Jorge
Eduardo Paxeco - Mario
Roberto Farias - Edmundo
Manuela Oyarzur - Esmeralda


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:                            Miguel Littin

ΜΟΝΤΑΖ:                                   Andrea Chignoli

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ:               Jose Miguel Miranda
Jose Miguel Tobar

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ:                          Estefania Larrain
Rodrigo Bazaes

ΗΧΟΣ:                                        Miguel Hormazabal

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:                                Andres Wood
Mamoun Hassan
Gerardo Herrero
Diego Dubcovsky
Natalie Trafford
Patricia Pereira


90’ , έγχρωμο, Χιλή - Ισπανία - Ηνωμένο Βασίλειο - Γαλλία, 2008

 

Περισσότερες Πληροφορίες

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

 

Η νέα ταινία του Χιλιανoύ σκηνοθέτη Αντρές Γουντ που μας εντυπωσίασε με το Machuca!

Περίληψη

Ο Edmundo μόλις έχει περάσει τα σαράντα του χρόνια. Από τον πατέρα του, που έχει πεθάνει από χρόνια, απέκτησε το ταλέντο του στην κομμωτική, όμως ποτέ του δεν έχει πάρει σοβαρά το επάγγελμά του όσο αυτός, ο «κουρέας των φτωχών». Τώρα πλέον ούτε τον θυμάται.

Ένα πρωί, ο Edmundo λαμβάνει ένα γράμμα από το τοπικό νεκροταφείο, για να τον ενημερώσουν ότι το σώμα του πατέρα του θα αποτεφρωθεί και θα τοποθετηθεί σε έναν ομαδικό τάφο, αν δεν ανανεώσει τη πληρωμή του για τα επόμενα 30 χρόνια. Στην αρχή, ο κουρέας αρνείται να καταβάλει το ποσό και προτιμά να δαπανήσει τα χρήματα ενός τραπεζικού δανείου στην αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Την ίδια περίοδο, μια προσωπική ιστορία του, τον κάνει να ερευνήσει το παρελθόν του και να ανακατασκευάσει τη μνήμη του.

Η Teresa εργαζέται στο δημόσιο κέντρο υγείας μαζί με ιερόδουλες, προσπαθώντας να προωθήσει τη χρήση προφυλακτικού στις συνευρέσεις με τους πελάτες τους. Παράλληλα, μαθαίνει ότι η ανήλικη κόρη της είναι έγκυος και ότι ο πρώην άντρας της συναντά μια ιερόδουλη, την οποία και γνωρίζει από τη δουλειά της.

Ο Mario είναι ένας 27χρονός, εμφανίσιμος και αλαζόνας νεαρός, ο οποίος χάνει την αθωότητα του. Έχει ως όνειρο να παίξει κλαρινέτο στην Φιλαρμονική ορχήστρα στο Santiago. Παρά όμως τις ικανότητες του και τις λαμπρές σπουδές του στη Γερμανία, δεν γίνεται δεκτός. Καταλήγει να παίξει στην στρατιωτική ορχήστρα, με στόχο μετά από λίγο να καταφέρει να μπει στη Φιλαρμονική. Εκεί θα μάθει τον σημαντικότερο λόγο για τον οποίο αξίζει να αφιερώσει τη ζωή του στη μουσική.

Βιογραφικό-Φιλμογραφία

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ANDRES WOOD

Γεννήθηκε το 1965 στο Santiago της Χιλής. Το 1998 αποφοίτησε με πτυχίο στα οικονομικά από το Catolica Universidad de Chile και την περίοδο 1990-1991 σπούδασε κινηματογράφο στο New York University. Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών φεστιβάλ και έχει κερδίσει διάφορα βραβεία και μνείες, μεταξύ των οποίων το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη φεστιβάλ του San Sebastian για την ταινία του «Historias de futbol» το 1997.
Η «Όμορφη ζωή» είναι η τέταρτη ταινία του.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

2008  «Όμορφη ζωή»
2004  «Machuca»
2001  «La fiebre del loco»
1998  «El desquite» (τηλεοπτική μίνι σειρά)
1997  «Historias de futbol»
1994  «Reunion de familia» (μικρού μήκους ταινία)
1992  «Idilio» (μικρού μήκους ταινία)

 

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE :

http://www.labuenavidapelicula.cl/

 

Βραβεία

 

ΒΡΑΒΕΙΑ
    • Βραβείο καλύτερης αντρικής & καλύτερης γυναικείας ερμηνείας - Biarritz International Festival of Latin America
    • Βραβείο καλύτερης λατινοαμερικανικής ταινίας – Goya 2009
    • Mention award - Havana Film Festival
    • Golden Colon - Huelva Latin American Film Festival
    • Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας - Lleida Latin American Film Festival

 

Κριτικές

REVIEWS


«Ξεκάθαρα ο Wood αφηγείται ιστορίες που μας κάνουν να σκεφτούμε τι είναι τελικά σημαντικό για να έχουμε «μια καλή ζωή».

Muchocine.net
David Lizana


«Ο Wood διαλέγει ιστορίες που συναντάμε στα μέσα μαζικής επικοινωνίας χωρίς να τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή».
«Η ταινία διερευνά την ανθρώπινη φύση στο σημερινό Santiago. Μεταφέρει τον πόνο των προσωπικών και επαγγελματικών αποτυχιών σε μικρές ποσότητες».

Cinefilo.cl
Rodolfo Mella N.


«Μια ταινία που θέλει να πει κάτι και το πετυχαίνει. Το «Όμορφη ζωή» είναι μια ολοκληρωμένη ταινία, γιατί θέλει να αφηγηθεί τρεις ιστορίες, παρουσιάζει ξεκάθαρα τους χαρακτήρες και δημιουργεί ειλικρινή συναισθήματα, πείθοντας τους θεατές πως όλα αυτά συμβαίνουν».

LA NACION
Lidice Varas


«Ο Andres Wood δείχνει ένα ξεχωριστό ταλέντο σε αυτό που αποκαλούμε διαχείριση του «πνεύματος του χρόνου». Απ’ όλες τις ταινίες του Wood, η συγκεκριμένη διαθέτει την πιο περίπλοκη δομή, είναι η πιο σκοτεινή και η πιο απαιτητική. Είναι πιθανόν και η πιο φιλόδοξη ταινία του. Ο σκηνοθέτης κάνει καίρια σχόλια για την κοινωνία στην οποία ζούμε, όπως επίσης θέτει δύσκολα ερωτήματα».

EL MERCURIO
Ernesto Ayala


«Η “Όμορφη ζωή” είναι μια καλοφτιαγμένη και κομψή ταινία για μια απελπισμένη πραγματικότητα, την οποία συχνά αποφεύγουμε και επιλέγουμε να την αγνοήσουμε».

INCIDE.CL
Wladimir Valdivia Westphal


«Η λύπη, η απογοήτευση, τα προβλήματα στις σχέσεις, οι χωρισμοί, η εφηβεία, η ζωή που συνεχίζεται και η ψευδαίσθηση ενώνονται σιγά - σιγά όλα μαζί, αλλά μοιρασμένο στις σωστές δόσεις έτσι ώστε να σε κάνει να νιώσεις ότι το φιλμ σου ψιθυρίζει στο αυτί».

GRITA.CL
Angela Perucci


«Με απόλυτη απλότητα και με φυσικό τρόπο, ο Andres Wood δίνει έμφαση στις πιο ρεαλιστικές πτυχές της ιστορίας του, παρατηρώντας τους χαρακτήρες του με ιδιαίτερη συμπάθεια».

HUELVA INFORMACION
Vicente Quiroga


«Η ταινία μας μιλάει με έναν κινηματογραφικό τρόπο, που πρέπει να θα πρέπει να ακολουθείται απ’ όλους που θέλουν να καταγράψουν τη σημερινή πραγματικότητα της Χιλής. Ένα σινεμά που εκφράζει όλα αυτά που συμβαίνουν σε μια κοινωνία που έχει εδώ και 20 χρόνια δημοκρατία και ακόμη δεν είναι ικανή να κατανοήσει τους χαρακτήρες της, που βιώνουν την καθημερινότητα της πόλης».
«Η ταινία είναι εξαιρετική και την συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάτε να τη δείτε και να συνειδητοποιήσετε ότι μπορούμε να ήμασταν εμείς αυτοί που η κάμερα καταγράφει στους δρόμους του Santiago».

CUARTO PODER
Francisco Mendez


«Ο Wood και η ομάδα του είχαν το κουράγιο να αφηγηθούν μια γκρίζα ιστορία που λαμβάνει χώρα σε μια γκρίζα χώρα. Μια σοβαρή, σωστά εστιασμένη και γενναία ταινία».

CAPITAL
Christian Ramirez

 

Φωτογραφίες

 

 

Βίντεο

 

{flv width="560" height="250"}LaBuenaVida{/flv}

 

PRESSBOOK

 

Κατεβάστε το PRESSBOOK στον υπολογιστή σας (click to Download)

 


Νέος Τιμοκατάλογος

Κινηματογράφος ΑΣΤΥ