ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

 

O Τζιμ Τζάρμους θεωρείται μία από τις πιο επιδραστικές μορφές του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά. Οι ταινίες του συχνά διακρίνονται για τον υπερβατικό μινιμαλισμό τους και την ανατροπή των παραδοσιακών κινηματογραφικών ειδών, όπως της ταινίας δρόμου, του γουέστερν και του αστυνομικού.

 

Ενδεικτική φιλμογραφία

1980 Διακοπές διαρκείας

1984 Stranger than Paradise

1986 Στην παγίδα του νόμου

1989 Mystery Train

1995 Ο νεκρός

1999 Ghost Dog: The Way of the Samurai

2005 Τσακισμένα λουλούδια

2013 Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί

2016 Paterson

2016 Gimme Danger